Aas: peame pingutama tuleviku soojusvarustuse tagamiseks taastuvallikatest

Postimees
Copy
Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Taavi Aas.
Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Lähitulevikus seisab Eesti teelahkmel, mil tuleb otsustada tuleviku soojus- ja jahutusmajanduse põhireeglid. Selleks asub Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium analüüsima kliimasõbraliku soojus- ja jahutusmajanduse tulevikulahendusi.

«Soojusmajanduses on Eesti olnud edukas taastuvate allikate kasutaja – üle poole kasutatud kütustest on taastuvat iseloomu,» ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas. «Sellest olenemata peame tegema tugevaid pingutusi ka ülejäänud sektoris taastuvate allikate kasutuselevõtmiseks. Sellel teel peab meie sihiks olema lisaks energiatõhususele ka võimalikult suur kasu ühiskonnale.» 

Ministeeriumi tellitud analüüsi eesmärk on hinnata kliimasõbraliku soojus- ja jahutusmajanduse erinevate stsenaariumite mõju ühiskonnale ja majandusele. Selle tulemusena selgitatakse välja võimalikud tulevikustsenaariumid koos soovitusliku regulatsiooniga neist kõige sobilikumate elluviimiseks.

Riigihankega laekus kolm pakkumist, mille seast osutus edukaks Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse, Trinomics B.V ja Pilvero OÜ ühispakkumine. Analüüsi tulemused selguvad 2022. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles