Harju Elektri tütarettevõte omandab osaluse Soome laadimistarkvaraäris

BNS
Copy
Harju Elekter, Keila tehas.
Harju Elekter, Keila tehas. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

AS-i Harju Elekter tütarettevõte Harju Elekter Oy allkirjastas esmaspäeval lepingu 5,5-protsendise osaluse omandamiseks tehnoloogiaettevõttes IGL-Technologies Oy, mis tegeleb parkimise ja elektrisõidukite laadimisjaamade juhtimissüsteemide arendusega.

Tehingu hind on ligikaudu 250 000 eurot, teatas Harju Elekter börsile.

Harju Elekter näeb investeeringuga tehnoloogia arendusettevõttesse võimalust tugevdada kontserni tegevust e-mobiilsuse valdkonnas ning koostöös IGL-Technologies Oy-ga lähitulevikus pakkuda elektriautode laadimissüsteemide tervikpakette nii Põhjamaade kui ka Baltikumi turgudel senisest veelgi laiemalt.

Harju Elekter Oy on IGL-Technologies Oy-ga juba enam kui kümme aastat koostööd teinud, paigaldades Soome tänaseks üle 20 000 elektrisõidukite laadija. Lisaks on koostöös loodud Eestisse kaks laadimispunkti Ülemistele ning üks Tehnopoli teadusparki Mustamäel. Pilootprojekte on tehtud ka Lätis ja Leedus.

Partnerluses on Harju Elektri rolliks olnud laadimisseadmete riistvara arendus, tootmine ja müük ning IGL-il tehnoloogiliselt sobiva tarkvara pakkumine ning seadmete opereerimine.

Tehing ei ole käsitletav olulise osaluse omandamisena ega tehinguna seotud isikuga Nasdaq OMX Tallinna börsi reglemendi tähenduses. AS-i Harju Elekter nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles