M.V.Wooli käibe langusega vähenes mullu ka kahjum

BNS
Copy
Mati Vetevool on M.V.Wooli asutaja ja suurim osanik.
Mati Vetevool on M.V.Wooli asutaja ja suurim osanik. Foto: Tairo Lutter

Kalatööstuse M.V.Wooli käive langes möödunud aastal 11 protsenti 17 miljonile eurole, samas vähenes aga ka kahjum 2019. aasta 462 800 eurolt 138 800 eurole.

Suurema osa käibest, ligi 12,8 miljonit eurot, moodustas müük Eestis. Müügist väljaspool Eestit teenis ettevõte 4,3 miljonit eurot, sealhulgas 2,8 miljonit eurot Lätis ja 1,5 miljonit eurot Leedus, selgus firma möödunud majandusaasta aruandest.

Euroopa Liidu (EL) riikidest müüdi mullu kaupa ka Soome, Itaaliasse, Prantsusmaale ja Kreekasse, seejuures liidusisesest müügist teeniti valdav enamus kogutulust. Müügist väljapoole EL-i riike tuli tulu vaid pisut enam kui 17 000 eurot, sellest 15 000 eurot Šveitsist ja ligi 2000 eurot Armeeniast.

Tegevusalade lõikes moodustas 15,2 miljonit eurot tööstustoodangu müük ja 1,8 miljonit eurot kaupade vahendamine.

Töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna kahanes aastaga 20 võrra 112 töötajale, tööjõukulud vähenesid samal ajal 16,9 protsenti 1,7 miljonile eurole. Ettevõtte juhatus koosneb ühest liikmest, seejuures eraldi tasu juhatuse liikmeks olemise eest ei maksta. Ettevõtte nõukogu on kolmeliikmeline ning ka neile eraldi tasu ei maksta, kuna tegemist on ettevõtte palgaliste töötajatega.

Ettevõttel on kaks tehast. Lääne-Harju valla Vintse külas asuvas 30 töötajaga tsehhis toodetakse kuumsuitsu kala ja kulinaariatooted kalast, Harku valla Hüüru külas asuvas 53 töötajaga tehases toimub kalade fileerimine, soolamine, külmsuitsutamine ja valmistoodangu pakendamine. Hüürus asub ka tooraine ladu, logistika, kümne töötajaga kontor ning kauplus, kus töötab kolm klienditeenindajat

M.V.Wooli partnerid on Rimi Eesti Food AS, Prisma Peremarket AS, Selver AS, Maxima Eesti OÜ, Coop Kaubandus AS ja Kaupmees AS. Toodangut kasutavad ka toitlustusettevõtted ja majutusasutused. Toodete valmistamiseks vajamineva jahutatud kala ostab ettevõte põhiliselt Norrast ja Soomest, samuti teistelt kala maaletoojatelt.

M.V.Wool alustas oma tegevust 1994. aastal. Creditinfo andmeil on ettevõtte praegused aktsionärid 36,59 protsendiga Mati Vetevool ning 31,71 protsendiga nii Meelis kui Moonika Vetevool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles