Jüri Ratas: eesmärk on, et avalik sektor tervikuna muutuks võimekamaks (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Endise peaministri, riigikogu esimehe Jüri Ratase (KE) sõnul on koalitsioonis kokkulepe, et sügiseks leitakse konkreetseid kokkuhoiu meetmeid ning valmistatakse need ka ette. «Eesmärk on, et avalik sektor tervikuna muutuks võimekamaks ja efektiivsemaks, kuid vahetult eesliinil töötajaid puudutaks kokkuhoid võimalikult vähe,» lisas Ratas. 

Ratase sõnul peab sügisel järgmise aasta riigieelarvet tehes tõsiselt kaaluma erinevaid võimalusi. «Euroopa Liidu kokkulepitud reeglid ei nõua meilt veel 3%-st väiksemat puudujääki järgmisel aastal, sest kriisi laiemad järelmõjud on veel liiga tõsised,» kirjutas Ratas sotsiaalmeedias. «Liiga paljud meie inimestest ei saanud veel endale leida väärikat tööd ja paljud ettevõtted võitlevad elu eest kehvemaid tuluteenimise võimalusi trotsides.»

Ta lisas, et valitsuskoalitsioon saab otsuseid teha pärast rahandusministeeriumi suvist majandusprognoosi, kuna see on riigieelarve alus. 

«Nüüdseks oleme koalitsioonis kokku leppinud, et sügiseni teeme rahulikult tööd konkreetseid kokkuhoiu meetmeid läbi mõeldes ja ette valmistades. Eesmärk on, et avalik sektor tervikuna muutuks võimekamaks ja efektiivsemaks, kuid vahetult eesliinil töötajaid puudutaks kokkuhoid võimalikult vähe,» kirjutas Ratas. 

Lisaks märkis Ratas, et nii Keskerakond kui ka Ratas ise on püüdnud seista inimeste eest nii, et riigi rahandus oleks jätkusuutlik. «Kui võrrelda kriisieelse 2019. aasta keskvalitsuse tulude ja kulude taset 2016. aastaga, kui sain esmakordselt peaministriks, siis keskvalitsuse tulud on selle ajaga kasvanud 28,8 protsenti, kulud aga 27,0 protsenti. 2019. aastal saavutasime isegi valitsussektori eelarve nominaalse ülejäägi,» märkis ta. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles