Balsnack kasvatas mullu käivet ja kasumit

BNS
Copy
Balsnacki asutaja ja nõukogu esimees Elmar Rusing.
Balsnacki asutaja ja nõukogu esimees Elmar Rusing. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Toidutootja AS Balsnack International Holdingu käive tõusis mullu 14,5 protsenti 6,6 miljoni euroni, puhaskasum kasvas aastaga aga 56,5 protsenti 406 200 euroni.

Ettevõtte juhtkond nentis möödunud majandusaasta aruandes, et suuremat mõju avaldas Covid-19 pandeemia tooraineturul: toorainetehas Poolas kuulutas välja pankroti. Uute partnerite tehased asuvad Hispaanias ja Prantsusmaal, mis tähendab tuntavat hinnatõusu toorainele.

Pandeemia tõttu sattusid raskuste kätte ka pakenditehased. Pakendite tellimise aeg pikenes varasemalt kahelt-kolmelt nädalalt viie-kuue nädalani.

Samuti märkis juhtkond, et maailmas valitsev ebakindlus sundis firmat asetama suuremat rõhku Baltikumi turule. Selleks lõi Balsnack ka Baltikumi müügidirektori ametikoha.

Positiivsena tõi juhtkond aga välja asjaolu, et partner Rootsist jätkas stabiilselt popkornitellimusi ning enne pandeemiat saadud kontakt võimaldas alustada kartulivahvli müüki Suurbritannia turule.

Kogu müügitulust moodustas omatoodangu müük eelmisel aastal Eestis 49 protsenti, eksport Euroopa Liidu riikidele 39 protsenti ja eksport väljaspoole Euroopa Liitu 12 protsenti.

Vaatamata pandeemiale õnnestus Balsnackil möödunud aastal viia ellu varem püstitatud eesmärgid, sealhulgas võttis firma kasutusele uue juurdeehitise 1000-ruutmeetrise tootmispinnaga, samuti soetas uue popkornirösteri, pakkemasinad ja praadimisliini.

2021. aasta eesmärk on ettevõtte arendamine digitaliseerimise kaudu, seejuures on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toel tehtud ka digitaliseerimise audit ja püstitatud vastavad eesmärgid.

Mullu oli ettevõtte töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna 53 inimest, mida oli ühe inimese võrra rohkem kui aasta varem. Palgakulu ulatus 895 400 euroni, aasta varem oli see 691 900 eurot.

Ettevõtte jaotamata kasum oli 2020. aasta 31. detsembri seisuga 2,1 miljonit eurot. Omanike ettepanekul kasumit dividendideks ei jaotata.

Balsnack International Holdingu tegevusvaldkonnad 2020. aastal oli kartuli-, leiva- ja maisikrõpsude ning täisteraviljajahudest hommikueinete tootmine ning turustamine. Ettevõte tootis ja turustas ka talilindude lisasöödaks mõeldud toidusegusid ja teravilja-rasvapalle ning pakkus toiduainete pakkimise teenust.

Ettevõtte aktsionärid on Creditinfo andmeil 51,67 protsendiga Elmar Rusing ja 11,03 protsendiga Ene Poll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles