«See on paljaksröövimine ja lepingu mittetäitmine!» (4)

Liina Laks
, reporter
Copy
​Kui üürnikul tekib omanikuga tagatisraha üle vaidlus, on tal Eestis ainult kaks legaalset valikut: kas üürikomisjon või kohus.
​Kui üürnikul tekib omanikuga tagatisraha üle vaidlus, on tal Eestis ainult kaks legaalset valikut: kas üürikomisjon või kohus. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi üüriprobleemide puhul räägitakse meelsasti puuküürnikest, siis täna ei tule juttu mitte neist, vaid kinnisvaraomanikest, kes üürnike elu raskeks teevad ja hoopis nende tagant varastavad.

Internetigruppides leiab tihtilugu abipalveid: inimene on üürikorterist välja kolinud, kõik on olnud korrektne, aga omanik ei taha korteri tagatisraha ära maksta. Mõnikord leiutatakse tobedaid põhjuseid, miks seda raha üürnikule maksma ei pea, teinekord lihtsalt ignoreeritakse ja loodetakse, et üürnik ise loobub. Ja loobubki.

«Eestlane eriti oma õiguste eest ei võitle,» tunnistas üürnike liidu tegevjuht Urmi Reinde. Tõsi – ka need inimesed, kes olid alguses nõus Postimehele oma kogemust jagama, hüppasid siiski alt. Peamine põhjus: äkki on tulevikus veel korterit vaja üürida ja keegi ei taha talle enam anda, sest vaatab, et inimene oskab oma õiguste eest seista. Nii nagu tööandjatele ei meeldi inimene, kes oma õigusi teab ega lase end ära kasutada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles