Raport Kahetoalise Tallinna korteriga oled rikkam kui 90 protsenti maailmast (2)

PM Majandus
Copy
Foto: Marii Siia / Unsplash

Credit Suisse´i värskest raportist selgub, milline on maailma täisealise elanikkonna varaline jaotus 2021. aastal.

Püramiidi baas

Püramiidi allosas on inimesed, kelle vara väärtus jääb alla 10 000 dollari ehk umbes 8000 euro kanti. Kõige madalama isikliku varaga segmenti kuulub pool maailma täisealisest elanikkonnast (2,9 miljardit inimest). Seal sektoris on inimesi kõikjalt maailmast – see on suur erinevus võrreldes miljonäride segmendiga, mis koondub suuresti USAsse. Kui arenenud riikides hõlmab sektor 30 protsenti elanikkonnast, siis arengumaades kuulub siia 80 protsenti täisealisest elanikkonnast ning seal tähendab see enamasti, et terve elu möödubki selles varaklassis.

Graafik näitab varajaotust eri klasside vahel
Graafik näitab varajaotust eri klasside vahel Illustratsioon: Credit Suisse

Globaalne keskklass on sel sajandil kolmekordistunud

Keskklassi kuuluvad inimesed, kelle vara väärtus jääb 8000 ja 80 000 euro vahele. Võrreldes sajandi algusega on inimeste arv segmendis suurenenud kolm korda. Kasv tuleneb veel arengufaasis olevate majanduste õitsengust. Välja saab tuua Hiina ja teised arengumaad, kelle keskklass on jõudsalt laienenud.

Vaja on 80 000 eurot, et olla rikkam kui 90 protsenti maailmast

40 protsenti kogu maailma rikkusest on koondunud kümnendiku täisealise elanikkonna kätte. Et kuuluda maailma esikümnesse, pead omama vähemalt 80 000 kuni 800 000 euro väärtuses varasid. Eesti kontekstis saab ainuüksi kinnisvara omamise tõttu kutsuda end globaalse eliidi hulka — seda juhul, kui sinu korteri väärtus juhtub olema üle 80 000 euro. Umbes niipalju maksabki keskmine kahetoaline korter Tallinnas.

Miljonärina 1 protsendi hulgas

Kättesaamatuna tunduv 1 protsent omab maailma varadest 46 protsenti. Tõelisesse majanduslikku koorekihti kuulumiseks läheb vaja vaid 800 000 eurot või miljon dollarit. Kui praegu on maailmas 56 miljonit miljonäri siis Credit Suisse´i prognooside kohaselt on viie aasta pärast see number juba 84 miljonit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles