Talveriiete luksusbränd loobub karusnaha kasutamisest

PM Majandus
Copy
Modell Coco Rocha (vasakul) ja Kanada näitleja  Annie Murphy Canada Goose'i üritusel.
Modell Coco Rocha (vasakul) ja Kanada näitleja Annie Murphy Canada Goose'i üritusel. Foto: Diego Corredor/MPI/Capital PictuDiego Corredor/MPI/Capital Pictures/Scanpix Baltics

Kanada taliriiete tootja Canada Goose loobub karusnaha kasutamisest oma toodetes.

Ettevõtte teatel lõpetavad nad karusnaha sisseostud tänavuse aasta lõpus ning loobuvad karusnahast rõivaste tootmisest lõplikult aasta hiljem, vahendab BBC.

Loomakaitseorganisatsiooni Humane Society International (HSI) teatel on see otsus oluline samm karusnahal põhineva moetööstuse hävitamisel. «Aastaid on Canada Goose'i koioti karusnahaga kaunistatud parkad olnud julmuse sünonüümid. Nende teade on suur löök ülemaailmsele karusnahakaubandusele,» ütles seltsi direktor Claire Bass BBC-le.

Ettevõtte teatel on karusnaha järk-järgulise kaotamise otsus osa ettevõtte pikaajalisest strateegiast olla keskkonnateadlikum ja suurendada säästvate materjalide kasutamist ning vähendada oma toodangu süsinikujälge.

Viimastel aastatel on karusnaha kasutamisest loobunud ka paljud teised luksusbrändid.

Mullu sügisel teatas USA luksuskaupadele spetsialiseerunud jaemüüja Nordstrom, et lõpetab tänavuse aasta lõpuks kõigi karusnahast või eksootilistest loomanahkadest valmistatud toodete müümise.

Juba 2018. aastal teatas Briti luksusbränd Burberry küüliku-, rebase-, naaritsa- ja pesukaru karusnahkade hülgamisest oma toodetes. Itaalia ettevõtte Prada on samuti öelnud, et loobub karusnaha kasutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles