Tartu linna päev koos etendustega tuleb nauditav piirangute kiuste

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Toomkiriku varemetes valmistuvad lavastuseks «Tähesülem» tantsijad Raho Aadla (vasakult), Willem Houck, Endro Roosimäe ja Joonas Tagel.
 
Toomkiriku varemetes valmistuvad lavastuseks «Tähesülem» tantsijad Raho Aadla (vasakult), Willem Houck, Endro Roosimäe ja Joonas Tagel.  Foto: Heikki Leis

Tartu linna päeva ettevalmistused on jõudnud lõppjärku. Nii nagu eelmisel aastal, on kimbutanud ka seekord korraldajaid koroonaviiruse levikuga kaasnenud piirangud, kuid Ooperisümbioos tuleb sellegipoolest ka seekord ja kannab nüüd järjekorranumbrit viis.

Tartu linna päeva kunstiline juht Reigo Tamm ütles, et erakordne on tänavuses Ooperisümbioosis see, et varem ei ole kavas olnud maailma esmaettekandeid, kuid seekord on. Nimelt on Tartule kirjutatud romantiline lühiooper «Ööbik ja üliõpilane». Uudisteose helilooja on Tiit Kikas, sõnade autor Jaagup Kreem ja dramaturg Mart Mikk. Et aga Tartu linna päeva kavandamisel tuli arvestada publiku arvu piiranguid, kavandati nii esiettekanne kui ka ooperigala 10. augustile.

«Kui me pidime selle otsuse kuu aega tagasi tegema, ei teadnud veel keegi, kuidas koroonapiirangud kujunevad,» lisas Reigo Tamm. «Võibolla ongi hea, et Tartu päeva ettevõtmised jagunevad kahe päeva peale. Publik ei jõuaks kõike ühel päeval nautida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles