Pindi Kinnisvara: mingit buumi ei ole (1)

BNS
Copy
Peep Sooman. FOTO: Pindi Kinnisvara
Peep Sooman. FOTO: Pindi Kinnisvara Foto: Pindi Kinnisvara

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul peaks nüüdseks kõigile selge olema, et kinnisvaraturul pole mingisugust buumi.

Eesti 17 suurema linna korterite keskmist tehinguhinda kajastav Pindi indeks langes mais 1 protsendi võrra ning jäi pidama hinnatasemel 1714 eurot ruutmeetri kohta. Tehingute arv langes 5 protsendi võrra, teatas Pindi.

Veel aprillis oli korterite keskmist hinda seirav indeks korrigeeritud andmetel 1738 eurot ruutmeetri kohta. Kui aprillis tehti indeksilinnades 1670 korteriomandi tehingut, siis mais oli tehingute arv 1594. Mullu mais ehk osaliselt veel eriolukorra ajal tehti indeksilinnades vaid 910 korteriomandi tehingut.

Sooman rõhutas, et turul mingit buumi ei olnud. «Toimus eelmise aasta hirmsast ehmatusest tekkinud augu täitmine ja tänaseks on turuosalised rahunenud. Algselt langenud, pärast aga üles hüpanud hinnad on samuti paigale jäänud ning ka tehingute arv sarnaneb sellele, mis enne koroonapandeemia algust oli,» sõnas ta.

Võrreldes varasema hinnatipuga 2020. aasta detsembris on indeks 6 protsenti madalam. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga 2009. aasta juulis, mil näitaja oli 624,2 eurot ruutmeetri kohta, on indeks praegu 175 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles