Valgevene: Lääne sanktsioonid sarnanevad «majandussõja kuulutamisega»

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ryanairi lennuk, mille sunnitud maandumine Minskis, toob Valgevenele kaasa uued ELi sanktsioonid.
Ryanairi lennuk, mille sunnitud maandumine Minskis, toob Valgevenele kaasa uued ELi sanktsioonid. Foto: Andrius Sytas

Minsk mõistis teisipäeval hukka Euroopa Liidu, USA, Suurbritannia ja Kanada koordineeritud sanktsioonid Valgevene vastu, mis kehtestati pärast Ryanairi reisilennuki jõuga maandamist ja režiimikriitilise ajakirjaniku kinnivõtmist.

Valgevene näeb Lääne sanktsioone, kui majandussõja kuulutamist, teatas Valgevene välisministeerium teisipäeval tehtud avalduses, vahendab CNBC.

Lääneriikid kehtestasid esmaspäeval Valgevenele uued sanktsioonid, mis on koordineeritud vastus president Aleksandr Lukašenka administratsiooni ametnike, seadusandjate ja ministrite vastu, kelle õhujõud peatasid 23. mail Ateena ja Vilniuse vahel lennanud Ryanairi lennuki, mida lääs kutsus riiklikult toetatud piraatluseks.

Minsk ütles, et sanktsioonid mõjutavad negatiivselt oma kodanikke ja hoiatas, et nad on sunnitud rakendama vastumeetmeid, mis võivad omakorda kahjustada lääneriikide kodanikke ja ettevõtteid.

«[EL] jätkab sihiliku hävitustööga meie kodanike vastu, et väidetavalt «režiimi finantsiliselt kurnata». Tegelikult sarnaneb see majandussõja väljakuulutamisega,» ütles ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles