Saksamaa uurib Apple’it seoses konkurentsireeglite rikkumisega

Copy
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: Mike Segar

Saksa konkurentsiamet alustas esmaspäeval juurdlust seoses Apple'i konkurentsivastaste praktikatega, tehes firmast neljanda USA tehnoloogiahiiu, mille suhtes riigis selline juurdlus algatatakse.

Konkurentsiamet on viimastel nädalatel algatanud sarnaseid juurdlusi ka Amazoni, Google'i ja Facebooki suhtes, lähtudes jaanuaris jõustunud seadusest, mis andis ametkonnale tehnoloogiahiidude ohjeldamisel rohkem volitusi.

Konkurentsiameti teatel selgitatakse juurdluse esimeses etapis välja, kas Apple'il on «turgudeülene tähtsus».

«Üle eri turgude ulatuv ökosüsteem võib osustada, et firmal selline positsioon on,» teatas ametkond. «Selline võimupositsioon teeb teistele firmadele sellega konkureerimise väga keeruliseks.»

«Uurimise keskmes on App Store'i tegevus, kuna paljudel juhtudel annab see Apple'ile võimu mõjutada kolmandate osapoolte äritegevust,» ütles konkurentsiameti juht Andreas Mundt.

Juurdluse teises etapis uuritakse Apple'i vastu esitatud kaebusi seoses «võimalike konkurentsivastaste praktikatega».

Saksamaa karmim hoiak digihiidude suhtes järgneb detsembris esitletud EL-i eelnõule, mille eesmärk on piirata digihiidude võimu. Suurema tähelepanu alla on sattunud firmade nagu Google ja Facebook tegevus ka Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles