Paavst Franciscus võitleb tööliste õiguse eest ametiühinguid luua

Copy
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: Scanpix/ ZUMAPRESS.com

Paavst Franciscus astus neljapäeval välja tööliste õiguse eest ametiühingutesse koonduda, kuna majandusaktiivsus on hakanud koroonapandeemia taandudes tõusma.

Paavst rõhutas videoläkituses Rahvusvahelisele Tööorganisatsioonile (ILO), et arvestada tuleb kõige kaitsetumate tööliste, seal hulgas migrantide vajadustega.

Ta ütles, et majanduse taastamisel pärast koroonapandeemiast tingitud tagasilööke tuleb seada eesmärgiks korralikud ja väärikad töötingimused. Õigus organiseeruda ametiühingutesse on töötajate peamine kaitse.

Paavst kurtis, et paljud sisserändajad ja kaitsetumad töötajad jäävad sageli riiklikest tervishoiukavadest välja. Pandeemia ajal muutus see raskemaks põgenike ja migrantide nakkuse tuvastamise, kontaktide jälgimise ja arstiabi andmise, suurendades nii nakkuse leviku ohtu elanikkonnas laiemalt.

Franciscus juhtis tähelepanu ka varimajanduses tänavamüüjate, koristajate ja majapidajatena töötavatele naistele, kel ei ole võimalik lapsi lasteaeda viia ning kes on seetõttu sunnitud nad tööle kaasa võtma või üksi koju jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles