Soome otsustab täna töörändeks piirangute leevendamise

Copy
Inimesed mullu 14. mail Tallinna sadamas. Sellest päevast lubas Soome valitsus töörännet, mis tähendab, et üle lahe käivad eestlased said taas kahe riigi vahel liikuda.
Inimesed mullu 14. mail Tallinna sadamas. Sellest päevast lubas Soome valitsus töörännet, mis tähendab, et üle lahe käivad eestlased said taas kahe riigi vahel liikuda. Foto: Tairo Lutter

Soome otsustab neljapäeval töörändeks Eestist, Rootsist ja Norrast piirangute leevendamise, kirjutas uudisteagentuur STT.

STT andmetel kavatseb Soome valitsus neljapäeval leevendada maa- ja merepiiril kehtivaid piiranguid, mis hakkavad kehtima nädalavahetusel.

Samuti peaks valitsus otsustama, et riiki sisenemine ei piirdu enam täieliku vaktsineerimiskaitse saanud isikutega.

Praegu lubab Soome töörännet ELi ja Schengeni riikide vahel lennukitega, kuid mitte laevadel. Soome lubab riiki vaid neid töötajaid, kelle töö on ühiskonna toimimise tagamiseks hädavajalik.

Peaminister Kaja Kallas sõnas kolmapäeval riigikogu saadikute küsimustele vastates, et töö Soome reisipiirangute leevendamise nimel käib kogu aeg ning seda kõigil tasanditel.

Kommenteerides oma avalikku kirja Soome peaministrile sõnas Kallas, et kirjas ei olnud mingit sõrmeviibutamist.

«See oli palve mõista nende eestlaste muresid, kes töötavad Soomes, aga kelle pered on Eestis, kes ei ole näinud üksteist kuid ja kelle lapsed ei ole näinud oma vanemaid kuid. See oli palve mõista seda muret, mis on meie, Eesti inimestel,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles