Jaanipäeval söövad eestlased kaks korda rohkem liha

PM Majandus
Copy
Grillimine. Pilt on illustreeriv
Grillimine. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

 Nõo Lihatööstuse hinnangul tarbivad eestlased jaanipäeval kaks korda rohkem lihatooteid kui muidu. Ettevõtte arvutuste kohaselt on keskmine suvel söödav liha hulk 2500 tonni, kuid jaaninädalal on see lausa 5000 tonni.

Populaarseim kaup on grillvorstid, kuid kanaliha müügirekordid pole kaugel. Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul soojade ilmadega vaibub sealiha grillimine ja valitakse selle asemel kanaliha. «Kuna tänavu lubab sooja jaanipäeva, võib arvata, et väga palju süüakse just tervislikke ja kergeid kanalihatooteid.»

Eestimaalased on jätkuvalt vorstiusku

Eestimaalased on jätkuvalt vorstiusku. Grill- ja toorvorstid moodustavad suvetoodete müügist poole. «Lihatoodete tarbimisel on üldine suund aga kindlalt tervislikkuse suunas – eelistatakse ehtsaid lihatooteid, mille rasvasisaldus pole liiga suur, ent mis oleks siiski mahlased ja maitseks hästi,» lisas Kruustük.

Jaaninädalaks valmistab Nõo Lihatööstus kokku ligi 50 tonni erinevaid grilltooteid ja üle 600 tonni suvetooteid. Kuna intensiivne suveperiood tähendab tootmismahtude märgatavat kasvu, palkab Tartu maakonna suurim ja olulisem tööandja tootmisesse lisatööjõudu. Puudus on eelkõige laotöötajatest ja tootmistöölistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles