Maaeluminister: Urmas Reinsalu vist pole kursis, et MESi juhatust saab ainult nõukogu tagasi kutsuda

Elina Liibak
Copy
Tallinn, 09.02.2021
Maaeluminister Urmas Kruuse erisaates «Minister risttules».
Tallinn, 09.02.2021 Maaeluminister Urmas Kruuse erisaates «Minister risttules». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu erikomisjoni talle tehtud ettepanek Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatus tagasi kutsuda on maaeluminister Urmas Kruuse hinnangul «huvitav», sest soovituse aluseks olev riigikontrolli audit puudutab seda aega, mil ametis oli eelmine valitsus, kus üks osaline oli ka nüüdse ettepaneku teinud komisjoni esimees Urmas Reinsalu ning maaelu kureeris EKRE minister. 

Riigikogu erikomisjon Urmas Reinsalu juhtimisel tegi riigikontrolli auditi järelduste põhjal  maaeluministrile ettepaneku MESi juhatus tagasi kutsuda.

Maaeluminister toob välja, et riigikontrolli auditi soovitused on suunatud maaeluministeeriumile, mida juhib minister. 

Kruuse sõnul on kõige kurvem, et MESi rahajagamisel koheldi ettevõtteid ebavõrdselt ja suurest rahajagamisest jäid kõrvale ettevõtted, mis oleksid seda raha jaganud. 

Kruuse sõnul on kõige kurvem, et ettevõtteid koheldi ebavõrdselt ja suurest rahajagamisest jäi osa ettevõtteid kõrvale.

Kas minister kavatseb Urmas Reinsalu soovitust kuulda võtta ning juhatus tagasi kutsuda,. Kruuse otse ei vastanud. Tema sõnul saab juhatuse tagasi kutsuda sihtasutuse nõukogu. «See on fakt, millega Reinsalu vist kursis pole,» lausus Kruuse. 

Kruuse sõnul on keeruline MESile nende tegevust ette heita, kuna sihtasutus on aastaid tegelenud maaettevõtluse arendamise ja toetamisega. Kui auditist ka mingid probleemid selgusid, siis plaanib Kruuse need lahendada, vaatamata sellele, et need pole tema valitsemisajal toimunud. Järgnevalt plaanitakse kokku kutsuda MESi nõukogu, kes pärast riigikontrolli auditi läbitöötamist saab ka juhatuse tagasi kutsumise kohta otsuse langetada. 

MESi nõukogu esimees on Andres Oopkaup ning nõukogusse kuuluvad Aivar Rosenberg, Janika Usin, Lemmi Oro, Maido Ruusmann, Mait Klaassen, Marko Gorban, Mart Undrest, Rein Randver, Roomet Sõrmus ja Sirje Potisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles