Luminor tõi turule ESG kriteeriumeid toetavad pensionifondid

BNS
Copy
Luminor.
Luminor. Foto: Luminor

Luminor tõi Eestis turule teise ja kolmanda samba indeksfondid, mille tegevusega edendatakse panga sõnul keskkonnaalaseid, sotsiaalseid ja ettevõtte juhtimisalaseid (ESG) kriteeriumeid.

Kuni 100 protsenti pensionifondide varadest paigutatakse aktsiapõhistesse indeksfondidesse, mille investeeringud on suunatud keskmisest kõrgema ESG reitinguga äriühingutesse ning mille puhul on välistatud äriühingud, mille tegevusel on kahjulik keskkonna- või sotsiaalne mõju, teatas pank.

ESG reitinguga mõõdetakse äriühingu vastupidavust pikaajalistele olulistele keskkonna-, sotsiaalsetele ja juhtimisriskidele tööstusharus. Selleks et tuvastada tööstusharu liidrid ja mahajääjad selle põhjal, kui avatud nad on ESG riskidele ja kui hästi nad tulevad riskidega toime võrreldes teiste äriühingutega, kasutatakse Luminori teatel reeglipõhist metoodikat.

Lisaks on uute fondide investeeringud fossiilkütuste sektorisse ja vastuolulisse tegevusse kaasatud äriühingutesse, sealhulgas ettevõtted relva-, tubaka-, alkoholi-, tuumaenergia-, hasartmängu- ja geneetiliselt muundatud toodete sektorites, välistatud või vähemalt olulisel määral vähendatud osakaaluga.

Tegemist on ühtlasi ka Luminori esimeste passiivselt hallatavate pensionifondidega. Antud fondide valitsemistasu on 0,25%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles