MESi laenu said kriisi ajal ka käibekasvuga ettevõtted

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Riigikontrolör Janar Holmi sõnul ei selgitanud Maaelu Edendamise Sihtasutus õigeaegselt välja, kuidas on laenuvajadus konkreetsetel juhtudel põhjustatud koroonaviirusest tingitud kriisist.
Riigikontrolör Janar Holmi sõnul ei selgitanud Maaelu Edendamise Sihtasutus õigeaegselt välja, kuidas on laenuvajadus konkreetsetel juhtudel põhjustatud koroonaviirusest tingitud kriisist. Foto: Andres Haabu

Riigikontrolli audit tuvastas, et Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) jagas koroonapandeemia mõjude leevendamiseks mõeldud laene ka sellistele ettevõtetele, mille käive kriisi ajal kasvas. Samuti said laenu ettevõtted, mis ka ise tunnistasid, et pole kriisi mõju täheldanud, kuigi laenusaamise peamiseks eelduseks oli pandeemiast tulenev kahjulik majandusmõju.

«Enam kui poolesaja laenu taotleva ettevõtte puhul piisas kriisi mõju tõestamiseks väitest, et pank ei laena ettevõttele raha,» kommenteeris riigikontrolör Janar Holm pressiteates. «Paraku ei selgitanud sihtasutus välja, kuidas on laenuvajadus konkreetsetel juhtudel põhjustatud koroonaviirusest tingitud kriisist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles