Swedbanki kliendid saavad nüüd biomeetriaga internetioste kinnitada

Elina Liibak
Copy
Kaardiga maksmine
Kaardiga maksmine Foto: Juss Saska / Postimees

Kui varem pidi e-poes ostu kinnitamiseks isikut tõendama Smart-ID või Mobiil-IDga, siis nüüd on võimalus kasutada selleks biomeetriat, vahendab Swedbank pressiteates. 

«Internetis pangakaardiga oste tehes on lisaturvalisuse meetmena suunatud kliendid siiani internetipanka, kus on tulnud ost kinnitada. See on taganud kahekordse kinnitamise ja aidanud ära hoida kaardiandmete kuritarvitamist, kuid kliendi jaoks on see lisasamm olnud mõnevõrra tülikas. Muutsime selle nüüd kiiremaks ja mugavamaks. Oste Mastercard SecureCode'i või Verified by Visa programmiga liitunud e-poodides saab nüüd kinnitada ka biomeetriaga,» sõnas Swedbanki eraisikute kaartide valdkonnajuht Kaari Aasrand.

Swedbanki teatel oli neil eelmisel kuul ligi 186 000 biomeetria kasutajat, mis näitab meetme populaarsust. Aasrand lisas, et biomeetria kasutamine on sama turvaline kui teised turvaelemendid. 

Autentimise eesmärgiks on kaardipettuste ärahoidmine, tehes kindalaks, et kaarti kasutab selle omanik. 

Pärast e-poe tellimuse esitamist pakutakse kliendile ostu kinnitamiseks lahendust, mida too viimati kasutanud on. Kui klient on kasutas viimati biomeetriat, siis seda pakutakse talle automaatselt ka ostu lõpuleviimiseks eesmärgiga aimata kliendi eelistusi. 

Swedbank tahab südamele panna, et uuele turvameetmele vaatamata inimesed siiski veenduksid internetis veebipoodide turvalisuses ja hoiaksid oma kaardiandmeid hoolikalt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles