Eesti start-up jõudis Euroopa idufirmade võistlusel finaali

PM Majandus
Copy
Rendini meeskond.
Rendini meeskond. Foto: Rendin

Eestis loodud turvaliste üürilepingute sõlmimise platvorm Rendin jõudis Euroopa parimaid idufirmasid väljaselgitaval võistlusel The Europas 2021 finaali.

Rendin pääses finalistide hulka kinnisvaratehnoloogia (prop-tech) kategoorias. Peale eestlaste on samas kategoorias finalistide hulgas veel neli ettevõtet. Kolm neist – Home Made, Orbital Witness ja HomeHero – on pärit Ühendkuningriigist, lisaks on konkurentsis Hispaania ettevõte Tiko.

Kui võistluse esimeses voorus võis oma hääle lemmikettevõtte poolt anda igaüks, siis finalistid selgitas välja ekspertidest koosnev žürii. «Ka publikuvoorus saime sadu hääli, mille eest oleme igale hääletajale väga tänulikud,» sõnas Rendini tegevjuht ja asutaja Alain Aun. «Tore on aga näha ka seda, et lisaks tavakasutajatele oleme suutnud oma idee kasulikkuses veenda professionaalset žüriid,» lisas ta.

Euroopa tippinvestoritest ja investeerimisfondide juhtidest koosnev žürii hindab  ettevõtete kasvupotentsiaali ja ideede uudsust ning valib lõpuks igas kategoorias välja parima ettevõtte. Kokku on võistlusel 23 kategooriat.

Eelmisel aastal tuli Eestisse kaks finaalikohta ja üks esikoht. Näotuvastusega tegelev Veriff oli nomineeritud tehisintellekti kategoorias. Bolt võitis Euroopa kuumima ükssarviku (ettevõte, mille väärtus ületab miljard dollarit – toim) tiitli.

Varem on samal võistlusel tiitleid pälvinud muusika voogedastusplatvormid Spotify ja Soundcloud ning Eesti iduettevõtluse lipulaevad Wise ja Pipedrive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles