Mänguauto akulaadijast alanud tulekahjus hävis 32 000 euro eest kodust vara (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Tarbijakaitseamet

ERGO kindlustuse suurim koduse varaga seotud juhtum sel aastal on olnud mänguauto akulaadija süttimisest alguse saanud tulekahju, kus lisaks hoonele sai kahjustada suur hulk koduseid esemeid - mööblit, tehnikat, spordivahendeid ja muusikariistu kogusummas 32 000 eurot.

«Kahjuks kohtame praktikas endiselt arvamust, et koos korteri või majaga on automaatselt kindlustatud ka seal sees olevad esemed. Tegelikult see nii ei ole ning kodused asjad vajavad lepingu sõlmimisel eraldi kindlustuskaitse määramist. Meie statistika põhjal on ligi veerand kodukindlustuse lepingutest täna ilma koduse vara kaitseta – see tähendab, et on arvestatav hulk koduomanikke, keda kahjujuhtumi järgselt võib lisaks emotsionaalsele ehmatusele tabada ka majanduslik šokk, kui hävinenud või rikutud esemete asendamise eest tuleb ise tasuda,» selgitas ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts.

Teine hiljutine näide ERGO kahjude portfellist on korteris toimunud tulekahju, mille tekkepõhjuseks oli elektririke väljatõmbekubus. Lisaks korterile sai kahjustada ka seal sees olnud mööbel, tehnika ja riided, koduse vara hüvitist maksti kliendile kokku 12 000 eurot. «Kui keskmiselt jäävad koduse varaga seotud kahjud 700 euro ringi, siis suuremad hüvitissummad on alati seotud tulekahjude või vargustega ning need võivad ulatuda ka kümnetesse tuhandetesse eurodesse,» hoiatas Lepvalts.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles