Kuidas juristiharidusega kolme lapse ema Eesti ühe edukaima lillepoe avas (1)

PM Majandus
Copy
Joanna Kõpper.
Joanna Kõpper. Foto: Erakogu.

«Tere, olen kolme lapse ema, oman juuras kõrgharidust, olen üle 7 aasta lastega kodus olnud ja nüüd on tunne, et ma ei oska midagi. Kas teil oleks mulle pakkuda mõni meede?» Sellise kõne tegi 37-aastane Joanna Kõpper töötukassasse kolm aastat tagasi.

Kõpper kandideeris enne seda 5–6 korda ka palgatööle, sai küll tublisti lõppvooru ja kui küsiti, millist töökogemust naine omab, jäi kandidatuur sinnapaika. Nii mõtleski ta, et ainuke tee on ettevõtlus. «Pärast nii pikka eemalolekut mõtled ennast kuidagi väiksemaks ja kahtled oma oskustes. Otsustasin, et vastutan ise ja saab mis saab, vähemalt olen proovinud! Kui alustasin, siis olin 34-aastane ja mõtlesin, et «issand jumal ma olen nii vana, kas nüüd või mitte kunagi! Aga tegelikult on iga aeg alustamiseks hea,» meenutas Kõpper kolme aasta tagust algust.

Floristika jõudis temani üsna juhuslikult. See on valdkond, mida ta pole kunagi proovinud, ta pole ka praktikal käinud ega erialaseid koolitusi võtnud. Küll aga nägi kliendina, et lillepoodi ja kimpe on võimalik palju paremini teha kui enamik konkurente seda tegi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles