Eesti Gaas tahab sügisest hinda tõsta (1)

BNS
Copy
Gaasipliit.
Gaasipliit. Foto: Ants Liigus

Eesti Gaas kaalub tõusvate maailmaturuhindade tuules sügisest hinnatõusu. Hinnatõus ei ole veel kindel ja võib ära jääda, kui maailmaturu hinnatõus peaks taanduma, kirjutab ERR.

Läti Gaas teatas neljapäeval, et tõstab eraklientidele oma väljamüügi hindu 25–43 protsenti, sõltuvalt tarbitava gaasi mahust. Läti ettevõte viitas just maailmaturuhindade kasvule.

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Katov ütles ERRile, et tõepoolest on viimase kolme kuu jooksul maagaasi hinnad maailmaturul kasvanud umbes 50 protsenti. «See tõus on tõesti olnud selline hästi-hästi kiire,» ütles Kotov.

«Kuna oli külm talv, siis kõik gaasimahutid osteti tühjaks ja nüüd pannakse neid täis; majandus on uuesti kasvama hakanud, on tekkinud nõudlus. Sellised põhjused hinnatõusul on. Eks siis näis, kuidas ta edasi läheb, aga jah, kolme kuuga 50 protsenti tõusu,» rääkis Kotov.

Läti Gaas tõstab hindu 1. juulist, sest ettevõtte lepingud on aastase tähtajaga.

Kui Eesti Gaas hindu tõstaks, siis septembrist. Siiski ei oleks võimalik hinnatõus päris Läti hinnatõusu tasemel, ütles Kotov. Ta lisas, et praegu midagi konkreetsemat öelda ei saa, sest otsust hindu tõsta ei ole veel tehtud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles