Booking.comi süüdistatakse 153 miljoni euro ulatuses maksude vältimises

Copy
Booking.com-i logo.
Booking.com-i logo. Foto: Andre M. Chang

Itaalia finantspolitsei kahtlustab, et broneeringufirma Booking.com on vältinud 150 miljoni euro ulatuses käibemaksu tasumist, teatas neljapäeval Genova finantspolitsei.

Hollandis baseeruv Booking.com, mis on üks suuremaid hotellibroneeringute firmasid maailmas, «ei rakendanud maksu erakodude ja külalistubade väljaüürimist vahendades», teatas politsei.

Aastaid 2013-2019 käsitlenud juurdluse käigus tuli ilmsiks «suurejooneline maksude vältimine summas üle 150 miljoni euro», öeldi avalduses.

Booking.com oleks pidanud 700 miljoni euro väärtuses vahendustasude pealt maksma 153 miljonit eurot käibemaksu, märkis politsei.

Ettevõtte pressiesindaja ütles, et firma uurib Itaalia võimude raportit.

Aastal 2015 kästi firmal maksta tagantjärgi 356 miljonit eurot maksu ka Prantsusmaal. Booking.com väitis aga, et Prantsuse maksuameti nõutud maksud tasuti Hollandis, kus ettevõtte tulumaksu määr on madalam kui Prantsusmaal.

Juuni algul teatas platvorm, et maksab Hollandi valitsusele tagasi koroonaviiruse pandeemia eest saadud 60 miljonit eurot abiraha, et leevendada pahameelt seoses 28 miljoni euro suuruse preemiaga firma tippjuhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles