Keskkonnakaitsjate võit: vastuolulise nafta torujuhtme ehitus lõpetati

Copy
Protest Keystone XL torujuhtme ehitamise vastu.
Protest Keystone XL torujuhtme ehitamise vastu. Foto: Lucy Nicholson

Kanada energiafirma TC Energy teatas kolmapäeval, et hülgas USA presidendi Joe Bideni administratsiooni poolt vastustatud torujuhtmeprojekti Keystone XL Pipeline.

 

«TC Energy teavitas Alberta valitsust oma otsusest ja teeb koostööd regulatsiooniasutuste, põliselanike rühmade ja muude sidusrühmadega, et täita oma keskkonna- ja regulatiivseid kohustusi ning tagada projekti ohutu lõpetamine ja projektist lahkumine,» edastati ettevõte pressiteates.

President Joe Biden tühistas täidesaatva korraldusega kümme aastat tagasi alguse saanud gaasijuhtme projekti loa juba oma esimesel ametipäeval. Eraviisilises jutuajamises Kanada peaministri Justin Trudeauga märkis Biden, et täidesaatva korralduse allkirjastamisega täitis ta oma kampaanialubadust.

Trudeau on torujuhtme ehitamise peatamisega seoses väljendanud pettumust, kuid ka lootust uuenenud kahepoolsele sõprusele ja tugevale koostööle kliimavõitluses.

«Loomulikult on (presidendi) otsus Keystone XL-i osas väga raske Alberta ja Saskatchewani töölistele, keda on tabanud viimastel aastatel mitmed tagasilöögid,» tõdes Trudeau.

1947 kilomeetrit pikk torujuhe pidi alates 2023. aastast transportima kuni 830 000 barrelit naftat päevas Alberta naftaliivadelt Nebraskasse ja sealt edasi olemasolevate süsteemide kaudu Texase naftatöötlustehastesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles