New York kaotas miljardäride pealinna tiitli

PM Majandus
Copy
New Torki süda Times Square.
New Torki süda Times Square. Foto: Emma Howells/Nasa

Maailma miljardäride pealinn on olnud aastaid New York, kus lõppenud aastal resideerus 99 dollarimiljardäri. Ameerika suurlinnast möödus aga mullu Hiina pealinn Peking, kus nüüdseks miljardäre 100, selgub Forbesi rikaste nimekirjast.

Enne 2020. aastat oli New York hoidnud tiitlit seitse aastat järjest.

Ehkki Pekingis on nüüd rohkem miljardäre kui Suures Õunas, jäi New Yorgi miljardäride koguväärtus 80 miljardi USA dollari võrra suuremaks kui nende Pekingi kolleegidel.

Pekingi rikkaim elanik on Zhang Yiming, sotsiaalmeedia platvormi TikTok asutaja ja selle emaettevõtte ByteDance tegevjuht. Forbesi hinnangul kavas tema varade väärtus lõppenud aastal kaks korda ja küündis 35,6 miljardi dollarini.

Seevastu New Yorgi rikkaimal elanikul, endisel linnapeal Michael Bloombergil oli varandust 59 miljardi dollari jagu.

Hiina on koos USAga näinud, et pandeemia ajal muutuvad tehnoloogiahiidud veelgi suuremaks, kuna üha rohkem inimesi ostleb veebis ja otsib meelelahutusallikaid.

See kajastus ka tehnoloogiagigantide asutajate ja aktsionäride isikliku rikkuse massilises tõusus. Hiina (koos Hongkongi ja Aomeniga) miljardäride loetellu lisandus mullu 210 uustulnukat, mida on rohkem kui ühelgi varasemal aastal.

Pooled Hiina uutest miljardäridest said oma varanduse tootmise või tehnoloogiaga seotud ettevõtmistest.

698 miljardäriga Hiina on ka üldtabelis üha jõudsamalt lähenemas USAle, mis on endiselt 724 miljardäriga esimene.

Vaatamata ülemaailmsele pandeemiale liitus Forbesi andmetel mullu miljardäride nimekirjaga rekordilised 493 uustulnukat.

Maailma jõukaimaks inimeseks jäi endiselt ​Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos. Tema netoväärtus kasvas eelmisel aastal 64 miljardi dollarit ja jõudis 177 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles