Saaremaa joogitootja Öun laieneb välisturgudele

BNS
Copy
Öun tootmine Saaremaal karja külas
Öun tootmine Saaremaal karja külas Foto: Erakogu/ Vallo Kruuser

Saaremaa käsitööjoogitootja Öun Drinks asub toodangut teistesse Euroopa riikidesse eksportima.

«Meil on Eestis õnnestunud tarbijatelt ja poekettidelt saada palju positiivset tagasisidet ning nüüd soovime kanda kinnitada ka mujal Euroopas ja seal meie puhta looduse, suurepärase Eesti õuna ja Ö-tähe lugu edasi jutustada,» ütles Öun Drinksi tegevjuht Piret Ahun pressiteates.

Öun on ekspordiks juba lepingud sõlminud Soome, Läti, Leedu, Belgia, Hollandi, Luksemburgi, Tšehhi ja Slovakkiaga, et jõuda nende riikide suurtesse jaekettidesse. «Läbirääkimised on käimas ka Islandi osas, samuti on huvi tulnud mõnest teisestki riigist,» lisas Ahun.

Tegevjuht märkis, et kui Soomes läheb kõik plaanipäraselt, siis saab see aluseks edasisele lainemisele Skandinaavias. Nimelt on Öun võtnud eesmärgiks saada 2025. aastaks Skandinaavias juhtivaks maheõuntest valmivate mittealkohoolsete käsitööjookide tootjaks.

Öun Drinksi tootmisjuht Juhan Kanemägi.
Öun Drinksi tootmisjuht Juhan Kanemägi. Foto: Erakogu/ Vallo Kruuser

Eelmisel aastal moodustas eksport ettevõtte müügist 10 protsenti, sel aastal 40 protsenti ja järgmisel aastal on eesmärgiks juba 60 protsenti. Viimase aastaga on tootmismaht kasvanud kaks korda, saavutades sel aastal 240 000 liitri taseme. Järgmisel aastal prognoosib Öun Drinks taas kahekordset kasvu ning sealt edasi on tootmismahuna sihiks seatud 700 000 liitrit aastas.

Öun Drinks on 2012. aastal asutatud ettevõte, kelle toodang valmib Saaremaal Karja külas. Ettevõte põhineb täielikult Eesti kapitalil. Ettevõtte tooteportfellis on 14 alkoholivaba jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles