USA rikkaimad ei maksa peaaegu üldse tulumaksu (6)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Warren Buffett on aastakümneid kutsunud üles rikaste tulumaksu suurendama, aga aastatel 2014 kuni 2018 maksis ta tulumaksu väga vähe.
Warren Buffett on aastakümneid kutsunud üles rikaste tulumaksu suurendama, aga aastatel 2014 kuni 2018 maksis ta tulumaksu väga vähe. Foto: RICK WILKING

Nimelt avalikustas USA sõltumatu meediaväljaanne ProPublica Ameerika Ühendriikide maksuameti (Internal Revenue Service – IRS) salajased andmed 25 rikkaima inimese maksuandmete kohta, millest selgus, et aastatel 2014 kuni 2018 maksis ta tulumaksu ülivähe, miljardäridest kõige vähem.

Nimelt avalikustas USA sõltumatu meediaväljaanne ProPublica Ameerika Ühendriikide maksuameti (Internal Revenue Service – IRS) salajased andmed 25 rikkaima inimese maksuandmete kohta, millest selgus, et aastatel 2014 kuni 2018 maksis Buffet tulumaksu ülivähe, miljardäridest kõige vähem.

Ajakirja Forbes hinnangul kasvas Buffetti vara väärtus nendel aastatel 24,3 miljardi dollari võrra, aga tulumaksu maksis ta nendel aastatel 23,7 miljonit dollarit, mis moodustab 0,1 protsenti tema kapitali kasvust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles