Sajandi piimatehase ehitus kisub hapuks (7)

Merike Lees
Copy
Ehkki praeguseks oleks pidanud pool piimatehase rajamiseks tehtavatest investeeringutest tehtud olema, pole tulevase tehase krundil muud näha kui mahavõetud võsa.
Ehkki praeguseks oleks pidanud pool piimatehase rajamiseks tehtavatest investeeringutest tehtud olema, pole tulevase tehase krundil muud näha kui mahavõetud võsa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti vajab uut ja moodsat piimatehast, mis aitaks võtta maksimumi kohapeal toodetud piimast. Viis aastat tagasi toimunud konkursi võitis E-Piim Tootmine, kuid paraku pole tänaseni ehitusplatsil koppagi maasse löödud, ehkki pool tehasest peaks juba valmis olema.

Asjad kisuvad hapuks. Sajandi ehitise konkursil E-Piim Tootmise AS-le alla jäänud MilkEst OÜ on pahane, sest maaeluminister on muutnud tagantjärgi konkursi aluseks oleva määruse tingimusi: eelmisel aastal pikendati tegevuste elluviimise tähtaega, nüüd tahetakse seda veel teha. See aga tähendab, et nõudeid, mis kehtisid konkursil viis aastat tagasi ja mille tõttu MilkEst investeerimistoetusest, enam ei ole, vaid tegemist on hoopis teiste nõuetega.

Seetõttu saatis MilkEsti esindav vandeadvokaat Villy Lopman Raski advokaadibüroost maaeluministeeriumile kirja, kus märgib, et juba tehtud muudatused rikkusid oluliselt MilkEst OÜ subjektiivseid õiguseid ja tõid kaasa ettevõtjate ebavõrdse kohtlemise. Ka uued muudatused on advokaadi hinnangul kantud jätkuvast eesmärgist jätkata ühe ettevõtja soodustamisega ning kavandatavad muudatused üheskoos kvalifitseeruvad uueks ja ebaseaduslikuks abiks riigiabi eeskirjade mõttes.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles