Eesti suurim toidukaupade hulgifirma ostab konkurendi

PM Majandus
Copy
Foto: Karli Saul

Eesti suurim toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüüja ning toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO ostab toidukaupade hulgimüügi ja logistikaga tegeleva VL Holding OÜ.

Äsja allkirjastatud lepinguga saab Kaupmehest VL Holding OÜ uus omanik koos gruppi kuuluvate hulgimüügiettevõtete Vegelog OÜ ja Karisma Food OÜ ning logistikaettevõttega Jahelogistika OÜ. Kaupmehe teatel võimaldab tehing kindlustada ettevõtte liidripositsiooni Eesti toitlustussektori varustajana ning täiendada tootevalikut ja logistilist võimekust.

«VL Holdingu ettevõtted laiendavad Kaupmehe tootevalikut ja toovad meie klientidele täiendavat lisaväärtust nii värske puu- ja juurvilja kui ka üldisemalt kaupade logistika valdkonnas. Usume, et omavahel jõud ühendades suudame turu nõudlustele veel paremini ja paindlikumalt reageerida,» ütles Kaupmehe juht Mart Relve.

Allkirjastatud lepingu tulemusena ei muutu senised töösuhted ja ka VL Holdingu praegused juhid jätkavad ettevõttes.

2015. aastal avas Kaupmees omanimelise e-poe ning 2017. aasta algusest on Kaupmees ka joogi- ja toidubrände esindava AS-i Tridens suuromanik. Äsjase tehingu jõustumisel on Kaupmehe ja tema tütarfirmade konsolideerimata 2020. aasta käive kokku 141,5 miljonit eurot.

Tehingu jõustumiseks peab heakskiidu andma konkurentsiamet. Tehingut nõustasid Kaupmehe poolelt PwC ja Eversheds Sutherland ning VL Holdingu poolelt KPMG ja KPMG Law.

AS Kaupmees & KO on 1992. aastast tegutsev toidu- ja esmatarbekaupu müüv hulgimüügifirma ning toitlustussektori varustaja. Kaupmees Gruppi kuulub seitse cash and carry tüüpi kauplusladu, mis paiknevad suuremates maakonnakeskustes üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles