Eesti hinnatõus Euroopa esirinnas (5)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Lõviosa hinnatõusust tuli mootorikütustest: nii bensiini kui ka diislikütuse eest tuli aastatagusega võrreldes välja käia viiendiku võrra rohkem.
Lõviosa hinnatõusust tuli mootorikütustest: nii bensiini kui ka diislikütuse eest tuli aastatagusega võrreldes välja käia viiendiku võrra rohkem. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui ­koroonapandeemia vallandudes langesid ka kaupade ning teenus­te hinnad ning hinnamuutust peegeldav tarbijahinna­indeks oli aprillist alates ­aasta ­lõpuni miinusmärgiga, siis aasta­vahetus tõi muutuse.

Veel ­aprillis oli hinnatõus 1,9 protsenti, eilsed statistikaameti avaldatud andmed aga näitasid, et mais tuli kaupade ja teenuste eest välja käia 3,6 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Sarnaselt majanduskasvu näitajaga ületas ka hinnatõus analüütikute prognoositu. Kui majanduskasv oli meil euroala parim, siis ka hinnatõus on üks Euroopa suuremaid. Nagu presidendi majandusnõunik Heido Vitsur ­BNSile märkis, kasvasid hinnad kiiremini üksnes Maltal – seal oli kasv aastavõrdluses 4,4 protsenti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles