Tänavakunstifestivali näitus valmib lammutatavas ööklubis

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tänavakunstnik Gutface on saanud oma teostele kolmanda korruse.
Tänavakunstnik Gutface on saanud oma teostele kolmanda korruse. Foto: Kristjan Teedema

Ööklubist Pattaya, mis avas uksed aastal 2004 Turu tänavas Eesti Energia endises kontorihoones, ei ole juba aastast 2009 peopidamise helisid tänavale kaikunud. Ka selle asemel järgemööda koha sisse võtnud Ahi ja Cleo on vaikinud. Hoone ootab mahalõhkumist, sisemuses on lammutus juba alanud. Just see sobis suurepäraselt eeloleval neljapäeval sealsamas näituse «Peitus» avamisega algava tänavakunstifestivali Stencibility korraldajatele.

Eile lõuna paiku kihutas «Peituse» üks kunstnikke Gutface rulaga endise ööklubi kolmandal korrusel ühest otsast teise. Tal oli parajasti pooleli suure maalingu, installatsiooni ja samast hoonest leitud puitlaastplaadist välja lõigatud taiese loomine. «Rula aitab väikestviisi energiat kokku hoida,» ütles ta.

Jõudu kulub ka trepist üles-alla astumisele. Esimesel korrusel oli Gutface alustanud maalingut, mille ta oli seinale visandanud Gyproci ehk kipsplaadi tükkidega – sisuliselt on see kriit –, ja seda vedeleb kolmel korrusel tonnide viisi. Stencibility korraldajad alustasidki koos vabatahtlike abilistega kõigepealt ohutuks ringiliikumiseks tarvilikku puhastustööd. Selle tulemusena tekkisid kõrged Gyproci tükkide vaalud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles