Barbora loobub suurtest kilekottidest

Tarbija24
Copy
Maxima kilekotid.
Maxima kilekotid. Foto: Dmitri Kotjuh www.kotjuh.com

Toidu- ja esmatarbekaupade e-pood Barbora.ee lõpetab sellest nädalast tellimuste kohaletoimetamise plastkottides ning kõik ostud pakendatakse taaskasutatavatesse paberkottidesse.

Seni said kliendid ostu tehes valida, kas soovivad oma kaupade komplekteerimist kile- või paberkottidesse. «Pakume ostjatele paberkotte juba teist aastat ning ajapikku on selle tarneviisi eelistajate hulk üha kasvanud, moodustades tänaseks poole kõigist tellimustest,» lausus Barbora.ee tegevjuht Kirke Pentikäinen. 

Pentikäineni sõnul on kõik Barbora paberkotid valmistatud kestliku metsakasutuse reegleid järgivast puidust; kotid on taaskasutuseks piisavalt tugevad ning jäätmetena on nad vanapaberina sajaprotsendiliselt taaskasutatavad.

Barbora loobub suurtest plastkottidest korraga nii Eestis, Lätis, Leedus kui Poolas. «Samaaegselt korraldasime ümber ka oma komplekteerimisreegleid ning kasutame näiteks külmutatud ja muude lahtiste toidukaupade pakendamisel senisest vähem ühekordseid kilekotte,» rääkis Pentikäinen.

Kokku on Barbora tema sõnul väikeste kilekottide kasutamist vähendanud enam kui veerandi võrra.

Teatud toodete puhul on hügieeni- ja toiduohutusnõuetest tulenevalt ühekordsete kilekottide kasutamine paratamatu.

Toiduainetest pakendatakse jätkuvalt ühekordsetesse kilekottidesse tootja poolt pakendamata kaalutooted, nagu näiteks kommid, pähklid jne. Samuti ka eelpakendamata puu- ja köögiviljad, mis võivad lahtisena muid kaupu kahjustada või määrida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles