Omniva avas Kaunases rahvusvaheliste saadetiste sorteerimiskeskuse

PM Majandus
Copy
Omniva uus sorteerimiskeskus Vilniuses.
Omniva uus sorteerimiskeskus Vilniuses. Foto: Omniva

Kolmapäeval avas Omniva Kaunases rahvusvaheliste saadetiste sorteerimiskeskuse, kus hakatakse sorteerima rahvusvahelisi e-kaubandussaadetisi, mis tulevad peamiselt Hiinast ja liiguvad edasi teistesse riikidesse üle maailma.

«Uues sorteerimiskeskuses sorditakse enam kui kümme miljonit saadetist aastas,» märkis Omniva rahvusvahelise äri juht Sven Kukemelk pressiteates. Ta lisas, et ettevõte arendas keskuse jaoks ka logistika tarkvara, mida on kohandatud rahvusvahelise transiidi sortimisvajadustega.

Uus sorteerimiskeskus asub Kaunase lennujaama suletud tollialas. Keskus töötab 6500 ruutmeetri suurusel pinnal ja sellega luuakse Leetu 55 uut töökohta.

Samal ajal jätkab Omniva rahvusvaheliste saadetiste sortimist ka Tallinnas. «Baltikum on Omniva koduturg, seega on Kaunases ja Tallinnas samal ajal töötamine tõhus. Tallinn jääb uue keskuse kõrval kindlasti tähtsaks sõlmpunktiks,» kinnitas Kukemelk.

Kaunase keskus arendati koostöös logistikateenuste pakkujaga Hoptrans Logistics, mille peamine tegevusala on autovedu, kuid ettevõte pakub ka logistikalahendusi, ühendades erinevad kaubaveoviisid, ja korraldab projekte e-kaubandusettevõtetele.

Omniva rahvusvahelist transiiti juhitakse lisaks Tallinnale ja Kaunasele ka Londonis, Amsterdamis ja Hachenburgis. Rahvusvahelise transiidi ja e-kaubanduse klientide kontaktkeskus asub Bangladeshis.

Omniva kontserni moodustavad emaettevõtja AS Eesti Post ja sellega seotud äriühingud. AS Eesti Posti peamine tegevusala on posti- ja logistikateenuste pakkumine. SIA Omniva ja UAB Omniva LT peamised tegevusalad on pakiautomaadi- ja kullerteenuste pakkumine Läti ja Leedu turul.

AS Maksekeskus pakub Baltikumis e-kaubandusega tegelevatele äriühingutele makselahendusi, Finbite OÜ pakub Baltikumis e-arvete ja finantstehnoloogiaga seotud lahendusi ning Post11 pakub siduskauplejatele rahvusvahelisi logistikalahendusi kaupade ülemaailmseks tarneks.

Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ja 2020. aasta käive oli 135,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles