Giga tütarfirma sai loa Haapsalu Uksetehase ostmiseks

BNS
Copy
Töö Haapsalu Uksetehases.
Töö Haapsalu Uksetehases. Foto: Liis Treimann/Postimees

Konkurentsiamet andis AS-i Giga tütarfirmale AS Telver loa omandada valitsev mõju Haapsalu Uksetehase AS-is.

Tehingute tulemusel omandab Telver 100 protsenti Haapsalu Uksetehase aktsiakapitalist.

Mõlema müügilepingu tingimuste kohaselt on Telveril õigus anda lepingutest tulenevad õigused ja kohustused üle oma tütarühingule, mida Telver kavatseb ka teha.

Koondumise eesmärgiks on Telveri soov laiendada enda tegevust puidutööstuse valdkonnas ja siseneda uuele kaubaturule.

Uksetehase seisukohast on koondumise põhjuseks eelkõige senise enamusaktsionäri soov investeeringust väljuda ja uue piisava finantsvõimekusega enamusaktsionäri leidmine.

Telver on metsandus- ja kaevandusvaldkonnas tegutsev ettevõtja, mille peamised tegevusalad on hakkepuidu varumine, tootmine ja müük, metsakinnistute ost-müük ja metsamaterjali müük, samuti kruusa ja liiva kaevandamine ja müük.

Telver kuulub AS-ile Giga, mille kontserni kuuluvate ettevõtjate tegevusaladeks on muuhulgas soojus- ja jahutustrasside ehitus ja rekonstrueerimine ning üldehitustööd, turbatootmine, transporditeenuste osutamine ning sõidukite ja masinate rentimine, enda ja renditud kinnisvara üürileandmine ja haldamine ning puhkemajandus.

Janek ja Franek Veeberi juhitud Giga tegelikuks kasusaajaks on Creditinfo andmeil Hollandis registreeritud Stichting Administratiekantoor JKV.

Haapsalu Uksetehas on puidutöötlemisettevõte, mille põhiliseks tegevusalaks on puidust uste ja akende tootmine ning nende müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles