FOTOD Rootsis avatakse mobiilseid 24/7 avatud iseteeninduskauplusi

PM Majandus
Copy
Lifvsi mobiilne supermarket.
Lifvsi mobiilne supermarket. Foto: Scanpix/AFP

Üle Rootsi avatakse ööpäev läbi avatud supermarketeid, kus pole personali, kassasid ega järjekordi.

Tänu Lifvsi idufirmale ei ole külaelanikel ostlemiseks tarvis muud kui nutitelefoni ja äppi, edastab Euronews.

«Kaupade hinna madalal hoidmiseks peame tegevuskuld kontrolli all hoidma. See aga tähendab rendikulude kontrolli, mistõttu ongi kauplused väikesed. Säästame ka personalikulude pealt. Kokkuvõttes on toidukaupluste võtmekulu logistika,» selgitas Lifvsi kaasautaja Daniel Lundh.

Kauplusesse saab korraga sisenda vaid kaks ostjat. Ostude eest tasumiseks tuleb toote triipkood nutitelefoniga skännida ning raha võetakse maha pangakaardilt. Vargused ei ole idufirma esindajate sõnul võimalikud, sest poel on ostja kohta kogu info ning lisaks jälgivad tema tegevust kaamerad.

Ostjad on rahul ning ööpäev läbi avatud kauplus toetab suhtlemist: «Siin saab tuttavatega kokku ning juttu puhuda. Pandeemia tõttu linnas sõpradega kokku ei saa. Need kauplused on kohaliku suhtluse jaoks väga olulised,» kinnitas Rootsi pealinnast Stockholmist 80 km kaugusel asuva Veckholmi asula elanik Julia Rei.

Lifvs on viimase kahe aasta jooksul avanud 30 iseteeninduse põhimõttel töötavat minisupermarketit. Üks inimene teenindab nelja müügipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles