KredEx ja EAS liidetakse aasta lõpuks üheks

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kredex.
Kredex. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus kinnitas täna ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti esitatud KredExi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühinemise ajakava.

«Oleme seadnud sihiks ühendada juriidiliselt kaks asutust üheks järgmise aasta alguseks,» ütles Sutt. Ta lisas, et lõplik organisatsioonide põimumine ja teenuste ühendamine leiab aset 2022. aasta jooksul.

Esimeses etapis toimub õiguslik analüüs, et leida parim viis organisatsioonide ühendamiseks. Samuti kaardistatakse hetkeolukord ning valmistatakse ette vajalikud õiguslikud muudatused.

Ühinemisprotsessi koordineerib juhtkomisjon, kuhu kuuluvad EASi, KredExi juhatuse ja nõukogu liikmed, rahandusministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) esindajad. Nõukoda juhib MKMi majandusarengu asekantsler Sille Kraam.

KredExi ja EASi ühendamise eesmärgiks on teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse jõulisem arendamine ning terviklikumate ja tõhusamate teenuste pakkumine ettevõtetele.

Valitsus otsustas KredExi ja EASi liitmise tänavu 29. aprillil ja see on osa riigireformi tegevuskavast. Ühendamisele on plaanitud sel aastal kulutada 144 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles