Kulinaaria OÜ investeeris 17,3 miljonit eurot tootmislinnakusse

Postimees
Copy

Valmistoidutootja Kulinaaria OÜ investeeris tootmislinnaku arendusse 17,3 miljonit eurot, millest 8 miljoni euroga ehitati uus ja renoveeriti senine tootmishoone ning 9,3 miljoni euroga täiendati seadmeparki.

Kulinaaria lähiaastate eesmärk on suurendada tootmismahtu 30–40 protsenti. Tootmislinnaku kogupind on varasemast kaks korda suurem ehk 8000 ruutmeetrit, millest tootmispind on 6000 ruutmeetrit, teatas ettevõte.

«Tootmiskompleksi laienemisega soovime aktiivsemalt siseneda uutele eksporditurgudele, kuid koroona lükkas neid plaane edasi – maitset ja lõhna ei õnnestu veel Teamsis või Zoomis veenvalt edasi anda,» ütles Kulinaaria juhataja Andres Heinver pressiteates.

Tootmislinnakusse valitud tehnoloogiad automatiseerivad nii töö- kui ka tootmisprotsesse, vähendades füüsilise töö mahtu. Tootmises hakkavad tööle laealused transpordiliinid. Testimisfaasis on ühine teadusprojekt Tallinna Tehnikaülikooliga mobiilsete robotite kasutusele võtmiseks nii tooraine vastuvõtul, transpordil tootmisesse kui ka valmistoodete transpordil lattu.

Kulinaaria OÜ uut investeeringut finantseeris SEB Pank ja SEB Liising investeerimislaenu ja seadmeliisinguga mahus 12 miljonit eurot.

Eesti kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Van Kook, Selveri Köök ja Gurmee Catering. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte ja kuulub Tallinna Kaubamaja kontserni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles