Merko: kriminaalasjas kuulati tunnistajana üle kolm Tallinna Teede töötajat (2)

Copy
VILJANDI, EESTI,27JAN20
Tallinna Teede AS laoplats Viljandis Kaalu tänaval.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI,27JAN20 Tallinna Teede AS laoplats Viljandis Kaalu tänaval. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Merko Ehitus teatas täna, et seoses Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ametnike suhtes algatatud kriminaaluurimisega kuulas keskkriminaalpolitsei tunnistajatena üle kolm Tallinna Teede ASi töötajat.

AS Merko Ehitus kinnitab, et keskkriminaalpolitsei ametnikud otsisid täna, 2. juunil läbi Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede kontori, teatas Merko.

Kontsernile antud info kohaselt on Tallinna Teede kolm töötajat kaasatud uurimise tõendite kogumisse tunnistajatena. Kontsernile teadaolevalt ei ole keskkriminaalpolitsei esitanud kahtlustust ei Tallinna Teedele ega selle töötajatele.

Keskkriminaalpolitsei otsis täna läbi ka Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ruumid «Niipalju, kui meile teada, kahtlustatakse üht endist ja üht praegust keskkonna- ja kommunaalameti töötajat riigihangete seaduse rikkumises seoses ühe 2018. aasta lepinguga,» rääkis Kõlvart. Linnavalitsusel praegu rohkem infot ei ole, Kõlvarti sõnul tehakse politseiga igakülgset koostööd.

PPA pressiesindaja Leana Loide sõnul puudutab kahtlustus ühte 2018. aastal läbi viidud hanget, mille tulemusel sõlmiti leping viieks aastaks Tallinna linnateede hooldusremondiks ja korrashoiuks.

«Päeva jooksul toimuvad läbiotsimised eri kohtades, kuulatakse üle kahtlustatavad ja tunnistajad. Menetlus jätkub ning praegu ei ole võimalik selle kohta rohkem infot avaldada. Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur,» ütles Loide.

Postimehele teadaolevalt kuulab politsei üle ameti juhatajat Ain Valdmanni, tema asetäitjat Tarmo Sulge ja tõenäoliselt ka teist asetäitjat Reio Vesiallikut, kes lahkus paari kuu eest ametist. Teadaolevalt on lisaks neile uurimise all ka Tallinna Teede esindaja ning TPJ Inseneribüroo esindaja.

2018. aastal sõlmis Tallinna linn mitmekümne miljoni suuruse lepingu Tallinna Teedega. TPJ Inseneribüroo teeb keskkonna- ja kommunaalametile riigihankeid ning omanikujärelevalvet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles