Graafik ⟩ Kantar Emor avaldas Eesti IT-töötajate eelistatuima tööandja

PM Majandus
Copy
Programeerija.
Programeerija. Foto: Danial Igdery/ Unsplash

Eesti populaarseimaks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori tööandjaks on Microsoft, selgub Kantar Emori IKT tööandjate maineuuringust. Järgnevad üsna võrdsete tulemustega Wise ja Pipedrive.

Microsoft/Skype ja Wise (end. TransferWise) on vaheldumisi liidripositsiooni hõivanud juba alates 2017. aastast, mil Kantar Emor esmakordselt IKT-sektori tööandjate mainet kaardistas. Pipedrive aga tõusis pingerea esikolmikusse kahe aasta eest ning on seal nüüd kindlalt püsinud.

Kantar Emori uuringueksperdi Mari-Ann Ploomi sõnul ei ole mainekamate tööandjate esikümme kahe aastaga oluliselt muutunud. «IKT valdkonnas ei ole tööandjana ligitõmbavad üksnes IT-firmad, vaid ka suured ettevõtted panganduse, telekommunikatsiooni ja infrastruktuuri vallas, nagu näiteks LHV, Swedbank, Telia ja Eesti Energia. Traditsioonilistest IT-firmadest püsib esikümnes Nortal,« märkis Ploom.

 

Oluline emotsionaalsem pool

Heade IT-töötajate leidmine on ettevõtetele jätkuvalt tõsine väljakutse ning juhtivaid IKT-ettevõtteid ei eelistata ainuüksi kõrge palgataseme pärast. Tööandjana on atraktiivsed need ettevõtted, kes on arenevad ja uuendusmeelsed, kasutavad kaasaegseid tehnoloogiaid, kuid samas pakuvad töötajatele ka piisavalt kindlustunnet.

«Tööandja valikul on IT-spetsialistide jaoks väga oluline ka pehmem ja emotsionaalsem pool. Hea tööandja hoolib oma töötajatest, toetab nende tööalast arengut ning on loonud töötamiseks mõnusa ja sõbraliku õhkkonna,» lisas Ploom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles