Kaamos avas Tallinna suurima päikesepargi

BNS
Copy
Kaamos Energy päikesepark Avala ärikvartalis.
Kaamos Energy päikesepark Avala ärikvartalis. Foto: Kaamos

Kaamos Energy avas Tallinnas Avala ärikvartalis 24 000 ruutmeetril paikneva päikesepargi, mis suudab tagada 30 protsenti kogu ärikvartali aastasest elektrivajadustest; pargi rajamine maksis ligikaudu miljon eurot.

Kaamos Energy juht Mihkel Loorits sõnas, et päikesepark on projekteeritud võimsusega 1,4 megavatti, mis on tänasel hetkel Tallinna suurim.

«Aastaaegade vaheldumisega on päikeseenergiast elektrienergia tootmine sesoonne – suvel suudab päikesepark toota ühe päevaga sama palju energiat kui talvel ühe kuuga,» ütles Loorits pressiteates.

Ta lisas, et paneelide oodatav eluiga on 35 aastat ning investeeringu hinnanguline tasuvusaeg seitse aastat.

Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm lisas, et kuna päikeseparkide toodang on sesoone, siis on vajalik elektrivõrk.

«Suur päikesepark ärikvartali juures eeldab sünergiat võrguga, kuna suvel toodetakse elekter kohapeal, aga talvel kasutatakse elektrivõrku. Elektrilevi eesmärk on selliseid lahendusi tariifistruktuuriga toetada, samas tagades, et ka tootjad panustavad võrgu ülevalhoidmisesse,» sõnas Härm.

Tulevikus rajatakse Avala ärikvartalisse elektrisõidukite laadimisvalmidus, kus saab laadida kokku 200 sõidukit. Tänaseks on valminud esimene etapp laadimispunkte, mis teenindavad ankurrentniku Elektrilevi sõidukiparki.

Avala ärikvartalis asuva päikesepargi tellijaks oli Kaamos Energy tütarettevõte Novedigi Energiatootmine OÜ, peatöövõtjaks Kaamos Ehitus ning päikeseelektrijaama paigaldajaks Smartecon OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles