H&Mi tütarettevõte Sellpy avas Eestis kasutatud riiete veebipoe

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Sellpy
Sellpy Foto: Sellpy

H&Mi enamusosalusega Rootsi kasutatud riiete veebipood Sellpy teatas esmaspäeval, et nad avavad 20 Euroopa riigis, sealhulgas Eestis, oma veebipoe aadressiga sellpy.com.

 

Idufirma tegeleb kogu müügiprotsessiga, alates kaupade korjamisest otse müüjatelt, kuni selle pildistamise, müümise ja saatmiseni, vahendab Reuters. 2014. aastal Rootsis asutatud firma tegutseb nüüd pärast praegust laienemist 24 riigis, sealhulgas Eestis.

Sellpy ütles avalduses, et kasutatud riided on moetööstuse üks kiiremini kasvavaid turusegmente. «Kasutatud riiete ostmine säästab Maa ressursse. Nõudlus meie uutel turgudel kasvab kiiresti,» ütles laiendusjuht Gustav Wessman Reutersile.

H&Mi kontsern ostis oma esimese osaluse Sellpys 2015. aastal. H&M on investeerinud Sellpysse üle 20 miljoni euro ja omab nüüdseks umbes 70 protsenti ettevõttest, ütles Wessman. Sellpy sõnul on läbi nende veebiplatvormi müüdud kokku üle üheksa miljoni rõivaeseme.

Sellpy ütles, et nad on alustanud ka lähemat koostööd H&Miga, mis võimaldab neil kasutada Poolas asuvat H&Mi ladu, samuti aitab H&M neid turustamise, rõivaste kvaliteedikontrolli ning tellimuste käsitsemise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles