Tänavate nimistu ⟩ Utilitas uuendab seitsmes Eesti linnas kaugküttevõrku

PM Majandus
Copy
Fotol: tänapäevased kaugküttetorud
Fotol: tänapäevased kaugküttetorud Foto: Utilitas

Eesti energiakontsern Utilitas ehitab ja rekonstrueerib küttehooajavälisel ajal ligi 30 km soojustorustikku seitsmes linnas üle Eesti. 

Ehitustöödega kaasnevad ajutised soojuskatkestused, millest ettevõte lubab kliente aegsasti teavitada.

Töid tehakse Tallinnas, Haapsalus, Keilas, Valgas, Jõgeval, Kärdlas ja Raplas. Kokku ehitab Utilitas 2021. aastal juurde pea 10 km ja rekonstrueerib ligi 20 km torustikku. 

«Soojustorustiku uuendamine on vajalik, et tagada ka edaspidi klientidele kütte ja sooja vee varustuskindlus,» selgitas Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt. «Osa torustikest on amortiseerunud ja asendatakse kaasaegsete eelisoleeritud torudega, et ennetada võimalikke avariisid ja soojusedastuse häireid. Viimane klientide rahulolu uuring näitas taas, et kliendid hindavad kõrgelt teenuse mugavust ja varustuskindlust ning Utilitas teeb kõik, et ka edaspidi teenuse kõrget kvaliteeti tagada.»

Osa selle aasta torustikutöödega on juba alustatud, aga enamik projekte võetakse ette suvel ja lõpetatakse sügisel. «Kuna töödega kaasnevad paratamatult ajutised soojuskatkestused, ehitame suuresti küttehooajavälisel ajal, sest külmal ajal elanikke kütteta jätta ei saa,» ütles Robert Kitt.

Utilitas investeerib sel aastal torustike töödesse kokku kuni 30 miljonit eurot, millest ligi 1,2 miljoni ulatuses töid rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Soojuskatkestusi tuleb tööde tõttu ette pea 400 Tallinna piirkonna kliendil ja lisaks teistes linnades kokku ligi 230 kliendil. 

Katkestusega seotud täpsemad aadressid avaldatakse Utilitase veebilehel kuu aega ette.

Utilitase ehitus- ja rekonstrueerimistöid

Tallinnas: Väike-Õismäe, Ülemiste City, Uue-Maailma, Kitseküla, Vindi, Kreutzwaldi, Raua, Vene, Kassisaba, Saku tänava, Pärnu mnt, Kohila tänava piirkonnas jm.

Haapsalus: Mulla, Raudtee, Posti, Kastani tänava piirkond

Keilas: Pae, Allika, Põhja, Tuula tee, Rohelise ja Jaama

Valgas: E. Enno, Allika, J. Kuperjanovi, Tähe, Sepa ja Uue

Jõgeval: Tähe, Puiestee ja Uue, Raplas: Metsapargi, Tutimäe tee, Mahlamäe, Välja, Veetorni, Piiri, Tallinna mnt, Kagu, Risti põik ja Linda

Kärdlas: Pae, Pae põik ja Rehemäe tänava piirkond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles