Nestlé firmasisese dokumendi kohaselt on enamik nende toiduportfellist ebatervislik

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nestlé logo.
Nestlé logo. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Ettevõttesiseses dokumendis tunnistab firma, et enam kui 60 protsenti nende toodetest ei vasta tervisliku toidu määratlusele.

 

Maailma suurim toiduettevõte Nestlé on tunnistanud, et enam kui 60 protsenti nende peamistest toiduainetest ja jookidest ei ole tervislikud ning et mõned nende kategooriad ja tooted ei saa kunagi tervislikuks, olenemata sellest, kui palju nad uuendavad ja täiustavad, kirjutab Financial Times.

Antud hinnang kehtib umbes poolte toodete koha kogu Nestlé portfellis, kuna sellised kategooriad nagu spetsialiseeritud meditsiinilised toiduained, lemmikloomatoit, kohv ja imiku piimasegud jäeti analüüsist välja.

Nestlé ütles avalduses, et nad töötavad kogu ettevõtet hõlmava projekti kallal, et täiustada oma toitumis- ja tervisestrateegiat ning nad vaatasid üle kogu oma portfelli, et veenduda, kas nende tooted aitavad rahuldada inimeste toitumisvajadusi.

Nad lisasid, et viimase seitsme aasta jooksul on nad oma toodetes vähendanud suhkru- ja soolasisaldust umbes 14 kuni 15 protsenti ning on muutnud oma tooteid tervislikumaks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles