Jüri Ratas: positiivse trendi jätkudes saaks eelarve tasakaalu kärbeteta (2)

BNS
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigikogu esimees Jüri Ratas leiab, et esimese kvartali majandustulemuste positiivsete trendide jätkudes saaks eelarve tasakaalu suunas liikuda ilma valustate kärbeteta.

«Pandeemiat trotsides taastub meie riigi majandus sel aastal erakordselt kiiresti. Statistikaameti andmed esimese kvartali majandustulemuste kohta annavad selliseks veendumuseks tugeva aluse,» kirjutas Ratas oma Facebooki postituses.

Ratas märkis, et kui vaadata esmaspäeval avaldatud tulemusi lähemalt, siis näeb, et Eesti majandus kasvas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 5,4 protsenti. "Erakordselt tugev oli kasv eelmise kvartaliga võrreldes – majanduse maht suurenes 4,8 protsenti. Seega on alust tõdeda, et eelnevalt astutud sammud meie majanduse toetamiseks kandsid vilja," tõdes ta.

«Paljud Euroopa Liidu riigid seisavad veel siiski silmitsi jätkuva majanduslangusega. Praeguseks avaldatud andmete kohaselt on Eesti majanduskasv kiireim. Juba eelmise aasta kolmandas kvartalis nägime Eesti majanduse järsku positiivset põrget, mis süvendas usku, et nakatumise vähenedes ja vaktsiini kasutuselevõtul võib taastumine olla kiire. Siiski olid ebakindlus ja teadmatus toona veel suured,» märkis Ratas.

«Samade positiivsete trendide jätkudes saaksime eelarve tasakaalu suunas liikuda ka ilma valusate kärbeteta, hoides kulude kasvu tulude omast aeglasemana. Kaalume seda sügisel tõsiselt. Kui hästi Eesti majandusel läheb, määrab meie kõigi igapäevane panus. Edaspidi on esmaoluline tagada tööd neile, kes kriisis sellest ilma jäi. Samuti aidata järele valdkonnad, kus taastumine alles käib ja jätkata investeeringuid, mis meie riigi konkurentsivõimet tervenisti tugevdavad,» kirjutas Ratas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles