Madalstardil Eesti majandus takerdub tööjõupuudusesse

Merike Lees
Copy
Martti Siimann Pärnu rannapromenaadil näitamas kohta, kus juunis avab uksed nende uus restoran.
Martti Siimann Pärnu rannapromenaadil näitamas kohta, kus juunis avab uksed nende uus restoran. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koroonakriisi varjus tõusule pööranud majandus on tõstnud palku ja suurendanud nõudlust tööjõuturul. Sellele vaatamata on meil endiselt üle poolesaja tuhande töötu, kes omale rakendust otsib.

Vaatamata sellele, et turismiga seotud tegevusalad on meil endiselt varjusurmas ja sellega seotud majutus- ja toitlustussektor toibub kriisist veel mitu head aastat, õilmitseb Eesti majandus teiste majandussektorite toel juba koroonaeelsel tasemel. Ehkki hotelli- ja restoranitöö on tööjõumahukas, annab see rahvusliku rikkusesse vaid kaks protsenti ega suuda Eesti majanduskasvu väärata.

Muutustest tööjõuturul kõnelevad ka töötukassa numbrid, kuhu aprill tõi positiivse läbimurde. Kui veel aprilli alguses oli töötuna arvel 57 500 inimest kuu lõpuks oli töötute arv tublisti vähenenud ja on praegu juba 53 000 kandis. Aprillis ja mais läks tööle üle 10 000 inimese. Kui võrrelda töötute arvu mullusega, siis tuleb tõdeda, et tänavu on töötuid 2000 võrra rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles