II samba otsus tehtud: SEB lõpetab, teised kindlustusseltsid jätkavad

PM Majandus
Copy
SEB kontor
SEB kontor Foto: Liis Treimann

Alates järgmise aasta 1. veebruarist võtab SEB Pensionilepingu klientide teise pensionisamba maksete tegemise üle sotsiaalkindlustusamet.

Muudatus puudutab vaid neid pensioniealisi SEB kliente, kes saavad teisest sambast eluaegseid väljamakseid ja on selleks sõlminud SEB Pensionilepingu.

SEB teatel on muudatus ajendatud pensionireformist. «Pensionireform on klientidele toonud uusi võimalusi ning SEB Pensionilepingu lahenduse vastu pole enam huvi tuntud. Kuna tahame oma klientidega ühte jalga käia, suuname ka oma ressursid teenustesse, mille järgi tuntakse kõige suuremat vajadust,» kommenteeris otsuse põhjust SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaali juht Triin Messimas.

Panga kliendil on kaks valikut, kuidas edasi tegutseda. Need, kes soovivad, et nende teise samba eluaegsed pensioni väljamaksed jätkuksid ka edaspidi, ei pea midagi tegema. Ainus, mis nende jaoks muutub, on see, et alates 1. veebruarist 2022 hakkab SEB asemel pensionimakseid tegema sotsiaalkindlustusamet.

Teine võimalus on igakuiste maksete asemel oma teise samba pensioniraha kokkulepitud tagastusväärtuses korraga välja võtta.

Pensionikeskus kinnitas, et SEB on kolmest kindlustusseltsist ainus, kes II samba väljamaksete tegemisest loobub. Jätkamist on kinnitanud nii ERGO kui ka Compensa Life.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles