Ensto teeb Keilasse kolme miljoni suuruse investeeringu

PM Majandus
Copy
Tehase juht Nadežda Dementjeva.
Tehase juht Nadežda Dementjeva. Foto: AS Ensto Ensek

​Keilas tegutsev rahvusvaheline tootmis- ja tehnoloogiaettevõtte Ensto alustas laiendusega, mille raames rajatakse Keila tööstusterritooriumile 3500-ruutmeetrine juurdeehitis. Uus tehasehoone valmib tuleva aasta alguseks.

Tehase juhi Nadežda Dementjeva sõnul tekkis uue tööstuspinna vajadus seoses kasvustrateegia elluviimise ja kaheks eraldi ettevõtteks jagunemisega.

«Meie eesmärk on olla juhtiv nutikate elektrilahenduste pakkuja Põhjamaades ja tugev spetsialist oma sektrori turgudel, olgu selleks laevandussektor, elektrikütte segment, elektrisõidukite laadimisseadmete tootmine või tööstuslikud elektrivarustuse lahendused,» selgitas Dementjeva. 

Harju KEKi poolt Keilasse rajatava tehase laiendusel löödi mõne nädala eest kopp maasse ning tehasehoone on plaanis valmis saada 2022. aasta alguseks.

Investeeringule eelnes mõni aeg tagasi ka radiaatorite tootmise toomine Soomest Eestisse ning riviliidete automatiseeritud lõpptootmise ületoomine Keilasse.

Juurdeehitusega lisandub 3500 ruutmeetrit kasulikku pinda, mis tagab tehase juhi sõnul kasvuks ning efektiivseks toimimiseks vajaliku arenguruumi. Samuti plaanitakse Dementjeva sõnul võtta uues tehases kasutusele kaasaegsed automatiseeritud lahendused ning tehases asub tööle 150 inimest.

Sellest aastast tegutseb Ensto Grupp Eestis valdkonnapõhiselt kahe eraldi ettevõttena: Ensto Ensek AS toodab elektrienergia jaotussüsteemide lahendusi ning Ensto Building Systems OÜ hoonete nutikaid elektrilahendusi, sealhulgas elektriautode laadijaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles