Kuldar Väärsi müüs veerandi Milremist sakslastele (1)

BNS
Copy
Milrem Robotics’i mehitamata sõidukil THeMIS
Milrem Robotics’i mehitamata sõidukil THeMIS Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitsetööstusettevõtte Milrem Roboticsi suurosanik Kuldas Väärsi allkirjastas reedel lepingu, millega müüs 24,9-protsendise osaluse Saksa ettevõttele Krauss-Maffei Wegmann, kellest saab nii finants- kui ka strateegiline investor.

Milrem Roboticsi juhatuse esimees ja asutaja Kuldar Väärsi selgitas, et KMW oskusteabe kaasamine Milrem Roboticsisse tugevdab ettevõtte võimekust toetada erinevate kaitsevägede vajadusi Eestis ja mujal maailmas.

«Meie eesmärk on kujundada Milremist Euroopa militaarrobootika kompetentsikeskus, mis loob innovatsiooni mehitamata süsteemide ja robootika alal nii Eestis kui kogu Euroopas. Milrem Robotics on juba kasvanud Põhjamaade ettevõtteks ning rajanud kontorid Rootsis, Soomes ja peatselt ka Hollandis,» rõhutas Väärsi.

Ta lisas, et see on esimene nii kõrgel tasemel investeering ja strateegiline koostöö Eesti kaitsetööstusettevõttega, mis tugevdab sektorit üle Euroopa. «Meie koostöö annab võimaluse töötada innovaatiliste ja uute lahenduste kallal, mis mõjutavad kaitsetööstuse tulevikku,» ütles KMW juhatuse liige Horst Rieder.

Väärsi lisas, et mehitatud ja mehitamata süsteemide koostoimimine on lähima 10 aasta kaitsevõime arenduste peamine fookus - seda on näha nii suurtes Euroopa riikides kui ka USAs. 

Tehingujärgselt kuulub 53,8 protsenti Milrem Roboticsi osalusest Sinrob OÜ-le ehk Kuldar Väärsile, 24,9 protsenti Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co-le ning 21,3 protsenti Eesti investoritele ja Milrem Roboticsi töötajatele.

Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles