Mihkel Nestor: majanduslangus juba läbi?

Mihkel Nestor
, SEB majandusanalüütik
Copy
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor Foto: Madis Veltman

Ettevõtlussektori esimese kvartali majandustulemused kriisist ei kõnele. Loodetavasti peegeldub see ka esmaspäeval avaldatavas SKP numbris, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.

Ettevõtlussektori esimese kvartali tulemused olid head. Statistikaameti poolt äsja avaldatud andmed ettevõtlussektori majandustulemuste kohta näitavad, et tegelik seis Eesti majanduses oli oluliselt parem, kui oleks võinud järeldada toonastest murelikest lehepealkirjadest. Nimelt suutis ettevõtlussektor tervikuna käivet võrreldes 2020. aasta esimese kvartaliga isegi 5% kasvatada. Samale oli tegelikult varasemalt viidanud ka Maksuameti poolt käibedeklaratsioonide põhjal avaldatud andmed.

Suuremate müüginumbrite kõrval on aga veel tähelepanuväärsem, et paranesid ka teised olulised majandusnäitajad nagu kasum ja loodud lisandväärtus. Kasumite kasv jäi müügitulu kasvule alla vaid õige pisut, suurenedes aastaga 4%. Lisandväärtuse tõus piirdus aastases võrdluses 1 protsendiga, mis on asjaolusid arvestades endiselt suurepärane tulemus. Konkreetsete tegevusalade lõikes on pilt muidugi erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles